Shape

Ergonomie op de werkvloer : licht speelt een rol

Over ergonomie op de werkvloer wordt veel gepraat en geschreven. Slechte ergonomie zorgt voor lichamelijke en geestelijke klachten. Vaak wijt men dit aan de bureaumeubels en de verkeerde opstelling van toestellen als beeldschermen en telefoons. Maar de invloed van licht mag niet over het hoofd gezien worden. Goede verlichting op de werkvloer is een investering die veel vruchten afwerpt.

Hogere productiviteit

Met de juiste verlichting is het aangenamer werken. Mensen kunnen zich beter concentreren en dat komt hun productiviteit ten goede. Vergeet ook niet dat iedereen in feite een andere lichtbehoefte heeft, zoals ik eerder al aanhaalde.

Beter voor de gezondheid

Doe de test bij jezelf: bij slecht of te weinig licht heb je de neiging om naar voor te leunen om je beeldscherm te zien. Dit leidt tot lichamelijke klachten, wat kan resulteren in afwezigheid op het werk. Bovendien zie je er beter en gezonder uit in het goede licht, wat een mentale boost geeft. Ook niet onbelangrijk!

Comfort en welbehagen

Te weinig of te fel licht verstoort lichaamsprocessen als de stofwisseling, de regeling van de lichaamstemperatuur en de hormoonhuishouding. In het juiste licht voelen mensen zich comfortabeler. Vaarwel branderige ogen, pijn in nek of schouders, stemmingswisselingen en spanningshoofdpijn!

Extra veiligheid

Met goede verlichting is alles prima zichtbaar op de werkvloer, waardoor er minder ongelukken gebeuren. Uiteraard worden niet alle bedrijfsongevallen veroorzaakt door slechte verlichting, maar het kan zeker een rol spelen.

Kortom, ga niet te licht (pun intended) over de ergonomie want de juiste verlichting heeft niks dan voordelen. Als je hierover meer te weten wil komen of een studie wil laten uitvoeren in je bedrijf, contacteer ons dan gerust. We helpen je graag zodat jouw bedrijf een aangename en comfortabele werkomgeving wordt!