Shape

In het juiste licht past lingerie nog zoveel beter!

Light Consult neemt Kortrijkse lingeriezaak Le Boudoir Secret onder handen

De juiste verlichting draagt bij aan winkelcomfort. Daarom besteedde Lydia Lemahieu veel aandacht aan het lichtplan in haar lingeriezaak Le Boudoir Secret. Ze ging in zee met verlichtingsadviseur Light Consult. De tot in de puntjes afgewerkte led-installatie geeft extra uitstraling aan de gloednieuwe winkel. Lydia ontving nog niks dan lovende reacties!

Gespecialiseerde lingeriezaak in mooie Kortrijkse buurt

In de 18de eeuw was een “boudoir” een elegant ingericht vertrek, meestal gelegen naast de slaapkamer van de vrouw des huizes, waar ze zich kon terugtrekken om zich in alle rust en comfort te wassen en aan te kleden. Deze warme, ietwat sensuele cocoonsfeer wilde Lydia Lemahieu oproepen in haar gespecialiseerde lingeriezaak Le Boudoir Secret, die ze in oktober 2016 opende in de Doorniksewijk in Kortrijk. De winkel past overigens perfect in deze mooie buurt, waar al enkele gerenommeerde handelszaken gevestigd zijn.

Comfort op de eerste plaats

In het plechtstatige pand in boudoirstijl vindt de klant een ruim aanbod aan lingerie en nachtkledij. “Ik koos bewust voor vrij sensuele topmerken die in Kortrijk relatief ondervertegenwoordigd of onbekend zijn, zoals Aubade, Braque, Mimi Holliday, Sapph en Selmark,” zegt Lydia. “Ik wil dat mijn klanten zich op hun gemak voelen tijdens het passen van de lingerie. De paskamers zijn ruim en zijn ook toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Comfort is een van mijn stokpaardjes: iedereen moet zich goed voelen in de wereld van charme, sensualiteit en romantiek waar Le Boudoir Secret voor staat.” Ook mannen komen aan hun trekken in Le Boudoir Secret en Lydia biedt naast lingerie een select aanbod aan frivole geurkaarsen en -stokken en parfums.

Testopstelling van verlichtingsplan geeft doorslag

Een belangrijke stap richting de comfortabele, huiselijke cocoonsfeer die Lydia wilde bereiken in haar zaak, was het zoeken naar de juiste verlichting. “De fijne stoffen en texturen van de lingerie komen nu eenmaal veel beter tot hun recht met de juiste belichting. Bovendien weet elke vrouw hoe belangrijk het is om lingerie te passen in “het goede licht”. Via een kennis kwam ik in contact met Harold Demaeght van Light Consult. Hij kwam langs, ik legde hem uit hoe ik mijn winkel ging inrichten en welke sfeer ik wilde creëren. Op basis daarvan maakte hij een technisch verlichtingsvoorstel. Hij kwam het persoonlijk toelichten, inclusief verhelderende testopstelling. Zo kon ik echt het effect zien van de verlichting in mijn winkel,” vertelt Lydia.

Kwaliteitsvolle led-modules

Concreet hield Light Consult rekening met het bestaande plafond en werden de mogelijkheden naar nieuwe bekabeling toe bekeken met de installateur. Ook de schakelpunten werden op voorhand besproken, evenals de dag- en nachtverlichting en de doorgangverlichting. “Ik was meteen gewonnen voor de oplossing van Light Consult – alles klopte tot in de puntjes. Het klikte met Harold en de prijs zat goed, wat niet onbelangrijk is voor mij als startende onderneemster,” vertelt Lydia. Light Consult werkte met kwaliteitsvolle led-modules, speciaal ontwikkeld om de lingerie optimaal in de kijker te plaatsen. Na de installatie werden de armaturen gericht om de bestaande opstelling perfect uit te lichten. “Harold ging secuur te werk met oog voor detail, van de voorstudie tot na de installatie. Dit zorgde ervoor dat ik alles op vlak van verlichting met een gerust hart alles aan hem overliet en zelf kon focussen op de afwerking en opstart van mijn winkel,” zegt Lydia nog.

Denken aan de toekomst

Lydia kreeg al tal van positieve opmerkingen over de verlichting in Le Boudoir Secret. “Mijn klanten en voorbijgangers zijn onder de indruk. Het is duidelijk dat de verlichting bijdraagt aan de uitstraling van mijn zaak. Ik denk al volop aan de toekomst; zo speel ik met het idee om ladies’ nights te organiseren rond sensuele lingerie,” besluit Lydia tevreden.

Werken met Light Consult, dat is:

  • Vlotte en persoonlijke contacten
  • Technische expertise en betrouwbaarheid
  • Oog voor detail