Shape

Apotheek America Nieuwerkerken

Michael America, zaakvoerder van apotheek America in Nieuwerkerken (Limburg) miste wat pit en 'schwung' in de verlichting van zijn apotheek, die nu vijf jaar bestaat. Hij was niet meer tevreden over de levensduur van de bestaande ontladingslampen en ook het lichtniveau kon beter, vond hij. Michael wil in zijn apotheek de beste kwaliteit en service bieden aan zijn klanten. Een aangename winkelervaring ligt mee aan de basis van goeie klantenservice. Je zou het misschien niet denken, maar verlichting speelt hierbij een belangrijke rol. Want met de juiste verlichting worden alle producten (geneesmiddelen, cosmetica, baby- en kinderproducten) mooi gepresenteerd. Het zorgt ervoor dat de klanten graag naar de apotheek komen.

Volwaardige relighting zonder breekwerk

Light Consult werd ingeschakeld voor de volledige relighting van Apotheek America. Bij relighting worden vaak retrofitlampen gebruikt. Wij hebben echter onze bedenkingen of dat effectief de beste oplossing is. We hadden het er in een eerder artikel al over. Voor het type ontladingslamp dat werd gebruikt in Apotheek America was echter geen retrofitlamp voorhanden, waardoor de kwestie 'retrofit of niet' al snel van de baan was. Samen met de zaakvoerder van de apotheek gingen we op zoek naar de perfecte verlichting voor zijn winkel. Het moest een verlichtingsoplossing zijn waarmee hij de bestaande toestellen kon behouden, zonder het plafond te beschadigen en te herschilderen. De stijlvolle toestellen, van een gerenommeerd Belgisch merk, zijn namelijk gemonteerd op een plafond met betonkernactivering. Dat betekent dat de koeling geïntegreerd is in het plafond. Slijpen en boren waren dus geen optie. Het moest een volledige relighting worden waar geen breekwerk aan te pas kwam.

Testopstelling Light Consult Couture

Tijdens onze eerste afspraak werden de verschillende mogelijkheden inzake verlichting afgetoetst aan de verwachtingen van de zaakvoerder en de technische vereisten (lichtniveau, lichtkleur, verbruik, warmte, correlatie met de producten, noodzaak van richtbaarheid, garantie, besparing en terugverdientijd). We gingen meteen over tot een testopstelling met het Light Consult Couture concept. Zo kon Michael 'voelen' en ervaren wat het effect is van het licht op de winkelomgeving. Volgens ons is beleving essentieel bij de keuze van de juiste verlichting. Daarnaast werden de bestaande toestellen nauwkeurig opgemeten en hun opbouw bestudeerd. Op basis hiervan werkten we een nieuw verlichtingsvoorstel uit, volledig op maat.

Maatwerk op zijn best

Nadat Michael akkoord was met ons voorstel, werden de prototypes aangemaakt. Hiermee konden we de lichkleur, de kleurweergave en het rendement effectief testen in de bestaande omgeving, op de verschillende productgroepen. De test bevestigde ons onderzoek en de beloofde lichtkwaliteit. We konden dus aan de slag, samen met onze maatwerkleverancier. Samen zorgden we ervoor dat de ombouw van de toestellen vlot verliep, zonder aanpassingen aan de bestaande armaturen. De nieuwe verlichtingsunits in Apotheek America werden zo ontwikkeld dat ze een grotere richtbaarheid hebben en een efficiënt lichtbeeld geven op de producten. Kortom, functioneel licht dat 100% esthetisch verantwoord is. Want hoe je het ook draait of keert: het oog wil ook wat, of je je nu in een klerenwinkel, slagerij of apotheek bevindt. De juiste verlichting is heel belangrijk in een winkel of showroom, waar klanten over de vloer komen.

Aangename winkelervaring

Op de nieuwe verlichting rust 5 jaar Europese garantie. De zaakvoerder is dus op zijn gemak voor de toekomst van zijn apotheek én de beleving voor zijn klanten is een pak aangenamer.

Ook interesse in een kwalitatieve relighting van je bestaande armaturen? Benieuwd hoe we dit succesverhaal kunnen toepassen in jouw zaak? We komen graag bij je langs! Contacteer ons vrijblijvend.

Fotografie : Gerald Van Rafelghem