Shape

Beltrami Stone Gallery Stasegem

Enkele maanden geleden opende natuursteenspecialist Beltrami uit Harelbeke een gloednieuwe en ongezien weidse platenhal voor zijn omvangrijke collectie natuursteenplaten. Op een oppervlakte van 3.300 m² worden meer dan 800 verschillende types natuursteenplaten tentoongesteld. Dankzij de uitgekiende inrichting zijn al deze platen te bewonderen in ideale lichtomstandigheden. Het concept is uniek in de Benelux. Light Consult zorgde voor de verlichting in dit schitterende project!

Natuursteen in het beste (dag)licht

De nieuwe Stone Gallery ligt in het verlengde van de bestaande toonzaal met buitenpark, op zich ook al meer dan1.600 m² groot. "Daar voeren we eerst een verkennend gesprek, waarbij we in grote lijnen bepalen naar welke stijl, materialen, toepassing en afwerking de klant of architect op zoek is. Daarna gaan we in de Stone Gallery de natuursteenplaten bekijken en selecteren die het best bij hun keuze aansluiten. Door de schikking van de platen kan men ze zowel van dichtbij als van op afstand zien, voelen en bewonderen. Met imposante glaspartijen in de hal hebben we ervoor gezorgd dat er voldoende daglicht binnen valt om de platen in de juiste omstandigheden tot hun recht te laten komen," legt General Manager Herwig Callewier uit.

In nauwe samenwerking met installateur RILUC zorgde Light Consult voor de juiste verlichting, als aanvulling op het overvloedige daglicht. Volledig in de moderne, strakke stijl van de Stone Gallery selecteerden we de allerbeste industriële verlichting. Efficiënte verlichtingstoestellen creëren een egaal, niet-verblindend licht in de platenhal waardoor de prachtige natuursteenplaten van Beltrami perfect tot hun recht komen. Dat maakt het des te aangenamer voor de klanten om in de Stone Gallery rond te lopen en de natuursteenplaten in volle glorie te bewonderen.

In de Stone Gallery krijgen alle soorten natuursteenplaten de nodige ruimte en aandacht. Naast de klassieke marmers, donkere granieten en tijdloze kalkstenen kan men er ook eyecatchers als Fior di Bosco, Breccia Imperiale, Sahara Noir, Travertino Nero, Breccia Medicea, Invisible Grey-Gold, Breccia Rosso of Eclipsa Bianca van dichtbij bewonderen, voelen, vergelijken en selecteren. De bouw van de Stone Gallery nam maar liefst 18 maand in beslag, van studie en sloopwerken tot de bouwfase en de inrichting. Beltrami staat al lang bekend voor zijn rijke expertise en innovatieve aanpak op vlak van natuursteen. Vorig jaar lanceerde het bedrijf uit Harelbeke daarom ook het state-of-the-art Stonelab, waar de uitgekozen platen van de Stone Gallery worden bewerkt en verzaagd tot tegels op maat.