Shape

BE shop by Brussels EXPO

Brussels EXPO: wie kent de iconische beurshallen in onze hoofdstad eigenlijk niét? De bouw ervan begon in 1935, toen vijf zalen gebouwd werden ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1935 in Brussel. In 1958 kwamen er voor de wereldtentoonstelling Expo 58 verschillende nieuwe gebouwen bij. In dat jaar zag ook het Atomium, inmiddels uitgegroeid tot hét symbool van Brussel, het levenslicht op amper een boogscheut van de expohallen.

Publiganda, een Gents bedrijf met een jarenlange ervaring in de inrichting en aankleding van handelszaken, kantoren en showrooms, gaf Light Consult de opdracht om te zorgen voor de ideale verlichting in de 3 snack en take-away shops in Brussels EXPO. Deze bevinden zich in Hall 6, Hall 9 en een tussenruimte. Ons oorspronkelijk plan was om de bestaande openingen in bepaalde zones te optimaliseren. Ingrijpende wijzigingen in de indeling en de kostprijs
van het maatwerk dat deze met zich meebrachten, zorgden er echter voor dat we afstapten van dit idee. Onze verlichtingsoplossing is opgebouwd uit verschillende downlights die enerzijds zorgen voor algemeen licht en aan de andere kant voor accentlicht. Voor bepaalde zones gebruikten we ook lijnstructuren. Dit alles realiseerden we met led verlichting met een Europese garantie van 5 jaar.

Dankzij dit vernieuwende concept, dat Light Consult uitwerkte met Publiganda en Creaset, kregen de 3 shops een zeer aantrekkelijke look. Met het juiste licht wordt het een pak aangenamer voor bezoekers om er rond te lopen en de producten te bekijken (en ze het liefst ook te kopen, natuurlijk). De samenwerking met onze 2 partners in dit project verliep heel vlot, met een mooi eindresultaat tot gevolg.